Kedves Gazdik!

Ha most jársz nálunk először és szeretnéd megismerni, milyen szolgáltatásokkal állunk a kedvenced egészségének és jólétének szolgálatában, ebben a cikkben összegyűjtöttük azokat a kezeléseket és programokat, amelyeket kínálunk.

A legfontosabb szempont szolgáltatásaink kiválasztásánál, hogy az első alkalommal minden esetben állapotfelmérésre jelentkezz kedvenceddel! Ezt azért kérjük Tőled, hogy a Fizioterapeuta a kutyusod aktuális fizikális állapota alapján, minden esetben a számára legmegfelelőbb kezelési módot tudja ajánlani. Sokat segítesz nekünk azzal is, hogy ha az első alkalom előtt megküldöd részünkre kedvenced korábbi állatorvosi kórlapjait, esetleg a képalkotó diagnosztikai (RTG, CT, MRI) leleteit.

  • Az állapotfelmérés során felmérjük, hogy kedvenced számára melyik kezelés a megfelelő.
  • Átfogó képet adunk kutyusod/cicusod aktuális mozgásszervi állapotáról.
  • Ha sebészeti beavatkozáson van túl a kutyusod/cicusod, akkor a gyógyulását elősegítő kezelési tervet készítünk.
  • Preventív és tartós egészségromlást megelőző megoldásokat kínálunk.
  • Ha a kutyusod aktívan sportol, akkor a teljesítményének növelését elősegítő gyakorlatokat mutatunk.

Első alkalommal mindig ezer kérdés kavarog a Gazdik fejében, ezekben igyekszünk segíteni, hogy el tudjatok igazodni a megoldások széles palettáján.

A gyógytorna egy olyan fizioterápiás kezelési forma, amely elsősorban a mozgásszervi betegségek megelőzésére, kezelésére és a rehabilitációs folyamatok támogatására szolgál. Ez a módszer kiválóan alkalmazható ízületi fájdalmak, deformitások, sérülések, kopások és gyulladások esetén. A gyógytorna célja a fájdalom csillapítása, a mozgás örömének és a mobilitás visszaszerzése, miközben kiegészíti az orvosi kezeléseket és növeli a műtéti beavatkozások hatékonyságát. A kezeléseket állatorvosi felügyelet mellett, szoros együttműködésben a kezelőorvossal végzi a fizioterapeuta, aki kézzel végzett technikákkal és speciális gyakorlatokkal segíti a tartós gyógyulást. A terápiás programok magukban foglalhatnak manuálterápiát, mechanoterápiát, nyújtásokat, terápiás masszázsokat, valamint otthon végezhető feladatokat is, amelyeket a páciensek gazdái is elsajátíthatnak.

A hidroterápia a víz gyógyító hatásait használja ki, ahol a főbb tényezők a hőmérséklet, a hidrosztatikai nyomás, a vérkeringést serkentő hatás és a terhelés csökkentése. Az állatok súlya a vízben jelentősen csökken, ezáltal ízületkímélő módon lehet fejleszteni az izomzatot, növelni az ízületi mozgástartományt és javítani az állóképességet. Különösen előnyös ez a módszer túlsúlyos, idős vagy arthrosisban szenvedő állatok számára, valamint azoknak, akik koordinációs problémákkal, neurológiai vagy ortopédiai problémákkal küzdenek. A hidroterápia segíthet a bénult állatoknak a víz alatti állásban és későbbi járásban, különösen a futószalagos mozgás során. Emellett sportkutyák számára is ideális, mivel a vízben történő mozgás során azok az izmok is aktiválódnak, amelyek szárazföldön kevésbé. A terápia során változtatható a futópad sebessége, hőmérséklete és a vízszint, ezzel is személyre szabva a kezelést, amely gyorsítja a felépülési folyamatot és elengedhetetlen a teljes gyógyulás szempontjából.

A lézerterápia a modern orvostudomány egyik kiemelkedő ága, amely az alacsony energiájú és a nagyenergiájú lézeres technológiákat egyaránt magában foglalja. Központunk a legfejlettebb, IV. osztályú dióda lézerrel végzi a kezeléseket, amely fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő hatással bír. Ez a technológia biztonságos és fájdalommentes, a megfelelő védőeszközök használatával. A lézerterápia elősegíti a sejtek regenerálódását és szaporodását, fokozza a vérkeringést és javítja az oxigénellátást, így gyorsítja a sebgyógyulást, csökkenti az ödémákat és az izomfeszültséget. Különösen hatékony zúzódások, haematoma, csonttörések, szalagsérülések, krónikus ízületi gyulladások, porckorongsérv és degeneráció kezelésére. Ezen kívül kiválóan alkalmazható fekélyek, hámsérülések és nehezen gyógyuló sebek esetében is, valamint műtét utáni sebgyógyulás elősegítésére.

Az ultrahangterápia egy hatékony fizikoterápiás módszer, amely fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő hatásokat biztosít. Ennek a technológiának az alapja egy elektromos töltés hatására rezegni kezdő kristály, ami piezoelektromos hullámokat kelt. Ezek a hullámok mélyen behatolnak a sérült szövetekbe, javítva a véráramlást és elősegítve a gyorsabb sejtregenerációt és gyulladáscsökkentést. A kezelés során egy ultrahangfejet (transzducert) használnak, amelyre egy speciális gél kerül, hogy a hanghullámok optimálisan terjedhessenek a kezelendő területen. Az ultrahangterápia különösen hatásos mozgásszervi elváltozások, mint például bursitis, izomhúzódások, szakadások, és szalagsérülések kezelésére. Professzionális ultrahang készülékünk, amely olasz technológián alapul, több kezelőfejjel rendelkezik a hatékonyabb terápia érdekében, és víz alatt is használható, így hidroterápiás kezelésekkel is kombinálható. Az ultrahangos kezelés során a betegek általában nem éreznek kellemetlenséget vagy fájdalmat.

A polarizáltfény-terápia a rehabilitációs és prevenciós kezelések egyik újító módszere, amelyet állatgyógyászati központunkban a POLARISOL Medical Innova eszköz segítségével végeznek. Ez a technológia polarizált fényt használ, amely segít az energiaszint növelésében és a gyógyulási folyamatok elősegítésében, kihasználva az állatok természetes napfény iránti vonzódását. A polarizáltfény-terápia elsősorban melegvérű állatok és bizonyos hüllőfajok esetében bizonyul hatékony gyógymódnak, széles körű alkalmazási területekkel rendelkezik. Kutyák, macskák, kis- és nagyemlősök, valamint díszmadarak esetében is alkalmazható, különösen hatékony sebgyógyításra, gyulladáscsökkentésre, bőrgyógyászati és ízületi problémák kezelésére. Segít a mikrokeringés serkentésében, a hajszálerek és pórusok megnyitásában, így a bőrápoló kenőcsök, krémek és gyógyszerek hatóanyagainak gyorsabb felszívódását teszi lehetővé. Lovaknál különösen előnyös a gyors sebgyógyítás, hegkezelés és a gyulladt területek gyors enyhítése, valamint az immunrendszer erősítése. Az állatok fokozatos hozzászoktatása a kezeléshez bizalmat épít, és a kezelések gyorsan kedvelté válnak a kedvencek körében.

A rekreációs masszázs egy átfogó masszázskezelés, amely különféle jótékony hatásokat kínál. Ez a masszázs elsősorban a bemelegítésre, a lazításra és a regenerációra összpontosít, ezáltal elősegítve a mozgékonyság javulását és az izmok ellazulását. A kezelés segít az izomduzzanatok enyhítésében, növeli az izmok rugalmasságát, csökkenti a merevséget, és hozzájárul az izmokban zajló anyagcsere folyamatok optimális működéséhez. Ez a masszázs kiválóan alkalmazható mind a mindennapi stressz és fáradtság leküzdésére, mind pedig speciális rehabilitációs programok részeként, például sportolók vagy aktív életmódot folytató egyének számára. A kezelés során alkalmazott technikák nemcsak fizikai, hanem mentális jólétet is elősegíthetnek, javítva az általános közérzetet és a teljesítményt.

A kutya-fitness olyan speciális kondicionáló program, amely az egészséges kutyák számára készült, célja a kondíció javítása és az izomerősítés. A rendszeres fitneszgyakorlatoknak köszönhetően a kutyák jobban tudják használni a lábaikat és a törzsizmaikat, ami hozzájárul az általános teljesítmény javulásához és az izomsérülések megelőzéséhez. Ez a fajta tréning különösen hasznos sportkutyák számára, mivel segít az izomzat egyenletes fejlesztésében és a sérülések kockázatának csökkentésében, így a keresztedzés során is előnyös lehet.

Reméljük, ez a cikk hasznos betekintést nyújtott a különböző terápiás lehetőségeinkbe, amelyek kedvenced egészségét és jólétét szolgálják. Ha további információra van szükséged vagy szeretnéd konkrétan megbeszélni, melyik kezelés lenne a legideálisabb a kedvenced számára, készséggel állunk rendelkezésedre.

Fedezd fel szolgáltatásainkat részletesen

https://petmobility.hu/szolgaltatasok/

Várunk szeretettel, hogy együtt támogathassuk Kedvenced egészségét!