A lézertechnológiát széles körben alkalmazzák az orvostudományban, megjelenése óta folyamatosan igazolják hatékonyságát. Az elmúlt években az alacsony energiájú lézerterápia alapján megjelentek a nagyenergiájú lézerterápiás eszközök is, melyek sokkal összetettebb hatásmechanizmussal rendelkeznek.

Központunkban Class IV. dióda lézerrel dolgozunk. A dióda lézeres fájdalomcsillapító terápiás rendszer, a legújabb IV. osztályú lézer, amely napjainkban elérhető az orvosi piacon. Hatását tekintve eltér a hagyományos kisenergiájú lézerektől (például safe laser), alkalmazása a megfelelő védőeszközök használatával, teljesen biztonságos és fájdalommentes.

Mire jó a lézerterápia?

A behatoló lézersugarak kölcsönhatásba lépnek a sejtekben lévő molekulákkal, és gyorsítják a sejtek szaporodását és a sejtek regenerációját, fokozódik a vérkeringés, javul az oxigénellátás. Gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító hatása van, mely hozzájárul az ödémák csökkentéséhez, a sebgyógyulás gyorsításához, az izomfeszülés csökkentéséhez.

Milyen esetekben ajánljuk a lézerterápiát?

Zúzódás, haematoma, csonttörés, szalagsérülés vagy szalagszakadás esetén. Ha krónikus ízületi gyulladás (arthrosis) áll fenn, továbbá porckorongsérv vagy porckorong degeneráció esetén. Különösen jó hatással van a lézerterápia fekélyek, hámsérülések, műtét utáni sebek, illetve nehezen gyógyuló sebek esetén.