Amikor a vizet terápiás eszközként használjuk. Legfőbb hatástényezői közé tartozik a hőfok, a hidrosztatikai nyomás, vérkeringést befolyásoló hatás, tehermentesítés. A vízgyógyászati kezelések, csaknem minden szerv működésére kihatnak.

Hidrokád

A víz felhajtó erejének köszönhetően az állat súlya az 1/10re csökken, így ízületkímélő módon tudjuk benne fejleszteni az állat izomzatát, fokozni az ízületi mozgástartományát és minden állatot remekül lehet benne kondicionálni.

Egyedülálló lehetőséget biztosít túlsúlyos, idős vagy arthrosisos állatok számára, de olyan állatok számára is, akik koordinációs zavarral küzdenek, neurológiai betegségben szenvednek vagy ortopédiai műtéten estek át.

A víz miatti súlycsökkenésnek köszönhetően, a kádban sokszor terhelhető az a végtag is, ami szárazföldön még nem, illetve neurológiai betegeknél is nagy előnyökkel szolgál.

A bénult állatoknak könnyebb először víz alatt felállni, később a futószalagon elkezdeni sétálni, ezért kiemelten fontos szerepe van a hidroterápiának a felépülésükben.

Sportkutyák számára is remek kiegészítő kezelésként szolgál, mert a vízben való sétálás vagy futás közben olyan izmok is dolgoznak, amik a szárazföldi mozgás során nincsenek, vagy csak kis mértékben vannak igénybe véve.

A terápia során tudunk változtatni a futópad gyorsaságán, hőfokán, a vízszinten a kutya állapotának és a terápia céljának megfelelően.

A kádban a futópados kezelés mellett végezhetünk még passzív kimozgatást, masszázst és egyéb gyógytornát is.

Kiemelten fontos
terápiás kezelés.

  • Meggyorsítja a felépülést

  • Fontos szerepet játszik a teljes felépülésben.

  • Olyan előnyökkel jár, főleg neurológiai betegeknél, amit nagyon nehéz helyettesíteni.

Hidroterápiát csak varratszedés után lehet alkalmazni. Kérjük mielőtt kezelést vennének igénybe, mindenképp olvassák el a házirendünket. Várjuk Önöket és kedvencüket sok szeretettel!